.

Geen Dag van de Stadslandbouw 2016

Na vier opeenvolgende edities in achtereenvolgens Almere, Rotterdam, Utrecht en 's-Hertogenbosch, zal er in 2016 geen Dag van de Stadslandbouw congres plaatsvinden. Dit betekent ook dat er vanuit ons geen landelijke coördinatie voor de Publieksdag zal zijn en hier ook geen datum voor wordt aangewezen. In 2017 hopen wij weer van de partij te zijn.

Het landelijke team Dag van de Stadslandbouw

Dag van de Stadslandbouw Publieksdag op 6 Juni 2015

Op zaterdag 6 juni 2015 vond de derde Dag van de Stadslandbouw Publieksdag plaats. Tijdens deze dag vinden er overal in het land activiteiten plaats, waarbij lokale en regionale stadslandbouw initiatieven zich presenteren. Bewoners kunnen zo kennis maken met stadslandbouw projecten in en om hun stad en stilstaan bij vragen als: Wat is stadslandbouw nu precies? Hoe krijg ik stadslandbouw producten in huis? En hoe kan ik als bewoner zelf meedoen (bijvoorbeeld als vrijwilliger)?

Verschillende activiteiten

Boeren, ondernemers en overige initiatiefnemers organiseren heel uiteenlopende activiteiten voor de publieksdag. Dit kan zijn een open dag, maar ook een proeverij, (streek)markt, meewerkdag, lezingen, workshops of een discussiebijeenkomst. Alle activiteiten tijdens de publieksdag zijn gratis toegankelijk.

Hieronder vond u een actueel overzicht van participerende stadslandbouw initiatieven per provincie van 2015.Dag van de Stadslandbouw Publieksdag Initiatieven 2015:

Drenthe (2)

’Tuun An T Spoor’ Locatie: Kanaaldijk 34, Loon (Assen)
In onze grote moestuin (Voedselbos is een te groot woord) wordt er veel gewerkt met de uitgangspunten van de permacultuur. Het voedsel dat verbouwd wordt is én voor eigen gebruik én voor de verkoop. Samen met onze twee Bonte Bentheimer varkens proberen in onze eigen omgeving de biodiversiteit te vergroten. Tevens honingbijen aanwezig.
www.countrysmile.nl/ 10:00 - 15:00

’Fietstocht langs buurtmoestuinen’ Locatie: start Hotel Vd Valk Assen, Assen
Zaterdagmiddag 6 juni wordt een fietstocht georganiseerd langs buurtmoestuinen in Assen. Een buurtmoestuin is een groene buurtvoorziening, waar bewoners gezamenlijk tuinieren en die daarnaast fungeert als ontmoetingsplaats in de wijk.
Om 14.00 uur verzamelt de groep zich bij de inrit Hotel Van der Valk in Assen. Deelname is gratis.

www.buurtmoestuinenassen.nl/ 14:00 - 17:00

Flevoland (0)
    Er zijn nog geen initiatieven voor deze provincie aangemeld.
Friesland (0)
    Er zijn nog geen initiatieven voor deze provincie aangemeld.
Gelderland (5)

’Publieksdag stadslandbouw Nijmegen’ Locatie: Nijmegen
In kleine groep op de fiets of te voet door Nijmegen en omgeving: langs particuliere eetbare tuinen, eetbare balkontuinen, buurtmoestuinen, voedselbossen, deelgenotentuinen, schooltuinen, langs een hobbykweker, de Kas; langs diverse compost-methodes; kruidenavontuur, kruidenspiraal maken, kinderprogramma, wildplukken, gemeentelijk beleid en meer.
http://eetbaarnijmegen.nl/publieksdag/ 09:30 - 19:00

’Open dag tuinderij(en) Huis Sevenaer en Eet Lokaal’ Locatie: landgoed Huis Sevenaer , Zevenaar
Landgoed Huis Sevenaer is een stadsboerderij 'avant la lettre'. Aan het eind van de 14e eeuw, een versterkt kasteel met bijbehorende landerijen. Nu de laatste functionerende kasteelboerderij in NL met biologische akkerbouw, veeteelt, tuinbouw, boomgaarden en eigen landgoedwinkel en restaurant 'Eet- lokaal' direct tegen het centrum van Zevenaar.
http://huissevenaer.com/ 10:00 - 16:00

’Publieksdag bij Stadsoogst Harderwijk’ Locatie: Stadsoogst, Harderwijk
Tussen bloemenweiden waar u heerlijk kan picknicken en de waar de kinderen zich vermaken met waterpompen en natuurlijk speelmateriaal vond u Stadsoogst Harderwijk. In onze tuinen verbouwen we een grote collectie, groenten, fruit, aardappelen kruiden en bloemen. Op deze publieksdag verzorgen we rondleidingen en kunt u proeven van de nieuwe oogst.
www.stadsoogstharderwijk.nl/ 11:00 - 16:00

’EetbaarEde: Edese Dag van de Stadslandbouw’ Locatie: EetbaarEde, Ede
Een middagje op pad langs een eetbare (speel)tuin, belevingstuin en kinderboerderij, sociale moestuin, volkstuinen en 'licht gevende' planten in Ede? Dat kan tijdens de Edese Publieksdag Stadslandbouw op zaterdag 6 juni tussen 14.00 en 16.30 uur.
www.eetbaarede.nl/ 14:00 - 16:30

’Dag van de Stadslandbouw Zutphen’ Locatie: De Kas Zutphen/Atelier3D, Zutphen
Op zondag 14 juni tussen 13.00 en 17.00 u staat Duurzaam Voedsel centraal op het terrein van De Kas:
- Eetbare Tuinen Route
- Ontwerp je eigen moestuin
- Proeven, ruiken en ontdekken
- Stadslandbouwmarkt

www.dekaszutphen.nl/activiteiten/dag-van-de-stadslandbouw-zutphen 13:00 - 17:00

Groningen (1)

’Fietstocht en picknick door Eetbare Stad Groningen’ Locatie: Groningen
In Groningen organiseert de Natuur en Milieufederatie een fietstocht langs vijf verschillende soorten moestuinen en nodigt iedereen die nieuwsgierig is uit om mee te fietsen en te picknicken.
www.eetbarestadgroningen.nl/ 12:00 - 15:00

Noord-Holland (7)

’Help een middag op de tuin’ Locatie: Stadslandbouw IJsselweg, Hoorn
Kom helpen zaaien, planten en oogsten op onze ecologische tuin. Koffie, thee , uitleg en materiaal aanwezig. Toegang is gratis, wel eerst graag aanmelden.
http://stadslandbouwhoorn.nl/ 13:00 - 17:00

’Open dag - Tuinderij de ark’ Locatie: Tuinderij de ark, Haarlem
Tuinderij de ark is een tuinderij dicht bij het hart van bloemendaal. Een zelfoogsttuin met dagbesteding. We zitten tussen een bosrand en de huizen. Er word fijne tuinbouw gedaan dus er zijn veel verschillende gewassen. Samen met vrijwilligers uit de buurt maken we een mooie tuinderij. Jullie zijn allemaal welkom op 6 juni om ons te bezoeken
www.tuinderijdeark.nl/ 12:00 - 16:00

’Iedereen boer op stadstuinderij WTG’ Locatie: Stadstuinderij WTG, Haarlem
10.00/ 13.00 uur: De tuinders vertellen hun verhaal. 11.00/12.00 uur 'rondlezing': Klopt het wat we weten over eten? Voedseljournalist Rineke van Houten vertelt. Speurtocht voor de kinderen.
wonderschelp@telfort.nl 10:00 - 14:00

’Pizza's maken in de kweektuinkas’ Locatie: Kweektuinkas de nieuwe akker, Haarlem
Kom kijken, ruiken en proeven in onze biologisch dynamische groentenkas. En maak je eigen steenovenpizza met verse kruiden
wonderschelp@telfort.nl 12:00 - 14:00

’Buurtmoestuin Trompenburg’ Locatie: Hoek Vechtstraat en Trompenburgstraat, Amsterdam
Gezamenlijke maandelijkse klusmiddag. Kom gezellig een praatje maken of je AH moestuintjes een plekje geven :)
michalubbers@gmail.com 12:00 - 14:00

’ACTA Tuin Rondleidingen’ Locatie: ACTA Tuin, Amsterdam
ACTA Tuin is een leer- en experimenteerplek voor permacultuur. Er worden regelmatig workshops en cursussen gegeven. Als lid kun je in deze grote tuin nog je lol op!
www.facebook.com/ActaTuin?fref=ts/ 12:00 - 16:00

’Maken van een wormencompostbak ’ Locatie: Kaskantine, Halfweg
Efficiente en schone manier om je compost te maken. kan zelfs binnenshuis dus uitermate geschikt voor stadslandbouw! De kaskantine is een urbanfarmlab in halfweg vlakbij amsterdam, we zijn pas open na een jaar bouwen.
www.kaskantine.nl/ 10:00 - 18:00

Limburg (8)

’Open dag Wielewaal, beleefboerderij ’ Locatie: Wielewaal - beleefboerderij, Venlo
Tijdens de open dag krijgen mensen een rondleiding en uitleg over natuurlijke en duurzame stadslandbouw. Er is een terras, boerderijwinkeltje met eigen groenten en lokale producten, dieren. Er is ook een prachtige pluktuin.
www.zorgboerderij-venlo.nl/ 12:00 - 16:00

’Stadslandbouw in Maastricht’ Locatie: Buitenplaats Vaeshartelt, Maastricht
Programma: o.a. rondleidingen door Proeftuin, open bijenpaviljoen, lezing over de bodem, oude tractoren, knutselen voor de kinderen. Vaeshartelt is een van de deelnemers in Maastricht. Voor overige deelnemers zie www.cnme.nl en www.groen-maastricht.com
www.vaeshartelt.nl/ 13:00 - 17:00

’Netwerk Stadslandbouw Maastricht en regio’ Locatie: Centrale locatie : Natuurtuinen Jekerdal Maastricht (CNME Maastricht en regio) en op ruim 25 intiatieven/projecten doen mee!, Maastricht
MAASTRICHT DOET MEE ! Komt dat zien ...... ruim 25 projecten/ tuinen zetten hun poorten open ! U bent te gast, kunt rondkijken, proeven, luisteren, discussiëren, vragen stellen etc. Er zijn rondleidingen, workshops, lezingen, kinderactiviteiten, fietstocht langs verschillende projecten en vooral veel gezelligheid. Programma: Klik hier.
http://cnme.nl/ : zie activteiten agenda en locatie Natuurtuinen Jekerdal 10:00 - 18:00 025_Netwerk_Stadslandbouw_Maastricht_en_regio.jpg

’Open dag Stadslandbouw MSP’ Locatie: Slotweg, Meezenbroek, Heerlen
Op de website zijn alle gegevens beschikbaar. Wij zijn pas een klein jaar actief, waardoor nog veel zaken in de kinderschoenen staan, maar het project groeit gestaag. Wij zijn uitsluitend afhankelijk van vrijwilligers, bijgestaan door een boer, een opbouwwerker en de Gemeente Heerlen.
www.stadslandbouwmsp.nl/ 13:30 - 16:30

’LOCOtuinen Maastricht’ Locatie: Wanweg, Maastricht
Maak kennis met onze boer Freek en kom onze eerste gewassen bewonderen!
www.locotuinen.nl/ 10:00 - 17:00

’Het beleg van Venlo’ Locatie: Garnizoensweg 4, Venlo
Op zaterdag 6 juni 2015 vond de derde Dag van de Stadslandbouw Publieksdag plaats en het Venlose stadslandbouwinitiatief 'Het Beleg van Venlo' zal hier ook aan deelnemen. Tijdens deze dag vinden er overal in het land activiteiten plaats, waarbij lokale en regionale stadslandbouw initiatieven zich presenteren. Bewoners kunnen zo kennis maken met stadslandbouw projecten in en om hun stad en stilstaan bij vragen als: Wat is stadslandbouw nu precies? Hoe krijg ik stadslandbouw producten in huis? En hoe kan ik als bewoner zelf meedoen (bijvoorbeeld als vrijwilliger)?
Kom deze dag vanaf 10.00 uur kennis maken met het Beleg van Venlo, KazerneKwartier, Garnizoenweg 4, Gemeente Venlo

www.hetbelegvanvenlo.nl/ 10:00 - 16:00

’Echt stoer, word stadsboer!’ Locatie: Coöperatie Blauwdorp, Maastricht
Open dag onder de noemer 'echt stoer, word stadsboer'. Er zijn tal van 'groene activiteiten'. Van het leren timmeren, het adopteren van je eigen pompoen tot het bakken van biologische boerenkoeken. Er is voor iedereen iets te doen.
www.cooperatieblauwdorp.nl 12:00 - 16:00

’Netwerk Stadslandbouw Maastricht’ Locatie: Maastricht
Ongeveer 30 intiatieven doen mee met de Publieksdag voor Stadslandbouw in Maastricht. Met de + en - knop rechtonder in beeld kunt U in en uitzoomen. Als U op de markering van de locatie klikt, vind U info over de activiteiten, de openingstijden en het adres.
Netwerk Stadslandbouw Maastricht   op Google Maps 10:00 - 18:00

Noord-Brabant (16)

’Akkerspeurtocht, wildplukwandeling en blotenvoetenpad’ Locatie: Graafse Akker, Den Bosch
Doe zelfstandig de Akkerspeurtocht en leer alles over stadslandbouw. Wandel mee met een wildplukwandeling en proef wilde planten. Trek je schoenen uit en loop over het blotevoetenpad. Doorlopend: Akkerspeurtocht, meewerken op de Akker en het blotevoetenpad. Wildplukwandeling om 12:00 en 14:00 uur.
www.transfarmers.nl/ 11:00 - 16:00

’Kennismaken met de Bossche Permacultuur’ Locatie: Eetbaar park, Den Bosch
Het Eetbaar Park is sinds winter 2011 een zone3 - permacultuurtuin. Vrijwilligers observeren de groeiprocessen in het Epark, vullen deze, daar waar het 't beste groeit, aan met gelijksoortig meer eetbaar zaai- en plantgoed (combinatieteelt) en brengen het organische materiaal van onbruikbare gewassen direct terug in de kringloop.
www.facebook.com/EetbaarParkOosterhoeve 13:00 - 18:00

’Zonnebloemenwedstrijd, Proeven en ruiken voor jong en oud, Letterspeurtocht, Blotevoetenpad’ Locatie: Boschveldtuin, Paardskerkhofweg 12b, 's-Hertogenbosch
In 2012 opende de Boschveldtuin als openbaar toegankelijke wijktuin (dichtbij het NS-station). Het is een groene ontmoetingsplaats van ca. 1800 m², incl. een speelheuvel met een wilgenkunstwerk. Er wordt met ca. 50 wijkbewoners getuinierd in houten bakken en ook in perken. Iedereen mag meedoen met tuinieren, workshops en kindermiddagen.
www.boschveldtuin.nl/ 13:00 - 18:00

’Open Tuindag’ Locatie: Kindertuinen de Molenleij, Breda
Kindertuinen de Molenleij is een educatief natuur-en Stadslandbouwproject, insamenwerking met het basisonderwijs en BSO in Breda. Kinderen uit groep 5,6,7 leren hoe ze zelf een biologische moestuin aanleggen en verzorgen. Zo zijn ze lekker buiten in beweging, en worden aangemoedigd vers en gezond te eten.
www.kindertuinendemolenleij.nl/ 12:00 - 16:00

’Haaren erBIJ’ Locatie: Oisterwijkseweg 1, Haaren
Let wel: zondag 7 juni! Op deze markt zijn allerlei stadslandbouwactiviteiten in het dorp Haaren aanwezig. Mede in het kader van het programma Haaren erBIJ met aandacht ook voor de bij. Zo'n 15 groene en duurzame standhouders.
www.lnmh.nl/ 11:00 - 16:00

’Publieksdag van de Stadslandbouw (Voedsel vormt Oss)’ Locatie: Diverse locaties, Gemeente Oss
Op 6 juni organiseert de gemeente Oss samen met ondernemers, organisaties en buurtinitiatieven de Publieksdag van de stadslandbouw op verschillende plekken in Oss.
- Streekontbijt Oss;
- Opening 't Osse verhaal in de etalage;
- Lancering van het voedselfietsrouteboekje Vers Verser Verst, wie fiets het verst;
- Lancering platform Stadse boeren Oss;
- Fietstocht met raadsleden langs de open dagen van 5 nieuwe stadslandbouwtuinen;
- Open dag van de Landerij VanTosse (voedsellandschap 70 ha);
- Opening Tentoonstelling Zonder boer geen voer 2.0;
- Politiek debat: Wat betekent stadslandbouw voor Oss?

www.facebook.com/streekontbijtoss/timeline?ref=page_internal 09:00 - 15:30

’Pluktuin De Vliert’ Locatie: Bij Sportiom en Stadion De Vliert, 's-Hertogenbosch
Naast de oude toegang van voetbalstadion De Vliert hebben buurtbewoners in 2012 een grasveldje omgetoverd tot een ware lusttuin vol fruitbomen. Bewoners onderhouden de tuin en organiseren er activiteiten. Zo is Den Bosch weer een mooi en groen stukje rijker. Op 6 juni zijn er volop activiteiten. Voor buurtbewoners, voor kinderen, voor iedereen!
https://nl-nl.facebook.com/pages/Pluktuin-de-Vliert/423949427691302 12:00 - 17:00

’Kijken, werken en buurten op Buurttuin Brandevoort’ Locatie: Buurttuin Brandevoort, Helmond
Op deze dag kan iedereen de Buurttuin Brandevoort komen bezoeken om zelf groenten te zaaien of te planten op de tuin of om zomaar komen buurten. Buurttuin Brandevoort is een tuin voor en van de wijkbewoners van de wijk Brandevoort in Helmond. Op de tuin telen vrijwilligers en schoolkinderen groenten, fruit en kruiden.
www.buurttuinbrandevoort.nl/ 10:00 - 16:30

’Fietsroute langs stadslandbouwprojecten’ Locatie: Breda
Stadslandbouw Breda organiseert twee fietstochten langs een 20-tal stadslandbouwprojecten in Breda en naaste omgeving. Elk project, van straattuinje tot aardbeienboer, van moestuin tot veehouder, presenteert zich aan het publiek op een eigen wijze. Er is veel te beleven en proeven.
www.stadslandbouwbreda.net/ 10:00 - 17:00

’Open Dag Aardwerk Academie’ Locatie: Strijp-TQ5, Achtseweg Zuid 151, Eindhoven
Maak kennis met de docentenopleiding voor permacultuur, permanente innovatie en stadslandbouw. Presentatie, film, co-creatie sessie "ontwerp een Happy Building".
http://aardwerk.org/ 11:00 - 16:00

’Loop het labyrinthpaadje door deze verrassende kruidenmoestuin’ Locatie: VTV Maaspoort, tuin 54/55 en 60, Wasweg 1, 's-Hertogenbosch
Lopend over de smalle paadjes kom je langs talloze eetbare, geurige en medicinale planten waarmee Tuinjoop o.a. tinctuur, zeep, zalf en thee bereidt. Bijna elk (on)kruid is te gebruiken. De gebruiker van de tuin heeft veel kennis van de gekweekte planten. Op hetzelfde complex vind je een ideeëntuin met o.a. kruidenspiraal en aardbeitoren.
http://tuinjoop.com/ 10:00 - 16:00

’GAMMA TUIN ROSMALEN’ Locatie: Groote Vlietlaan in Rosmalen, voor Gamma Rosmalen, 's-Hertogenbosch
De Gamma Tuin Rosmalen is een stadslandbouw initiatief met focus op de biodiversiteit. Op kleine schaal wordt er voedsel gekweekt, de resterende ruimte van in totaal ongeveer een hectare wordt ingezet als wilde bloementuin ten behoeve van insecten en als voedselveld voor weidevogels. Op 6 juni zijn er een aantal bijzondere activiteiten in de tuin.
www.facebook.com/gamma.tuin.rosmalen?ref=hl 10:00 - 16:00

’d'n Ekker, Leer en beleefmoestuin Oisterwijk’ Locatie: aan het fietspad hoog heukelom, Oisterwijk
Kom groenteplantjes zaaien in onze moestuin. Of kom ook kijken naar de kindertuintjes of ons insectenhotel. Daarnaast doen wij mee met het van Gogh jaar. En mogen kinderen zonnebloemen bij ons komen zaaien. Ook zullen we lekkere heksensoep serveren, durf jij hem te proeven?
http://leerenbeleefmoestuinoisterwijk.123website.nl/ 09:00 - 12:00

’Nature Culture Art’ Locatie: Volkstuin Hoflaan, Tilburg
This event aims to connect people in urban farms through cultural and artistic elements. sessions include: sustainable living/farming practices, traditional food and tea making, art workshops (drawing, painting, photography), music and more! Kids and families are welcome!
06 1415 7847, aysegulcil_17@yahoo.com 12:00 - 17:00

’Open dag Verdeliet’ Locatie: Wereldtuin Verdeliet, Cuijk
Verdeliet is een ecologische voedseltuin en ontmoetings/belevingstuin; een groene, gezonde oase in een kleurijke wijk in het Land van Cuijk!

Iedereen is welkom om kennis te maken, producten te kopen in de tuinwinkel en kinderen kunnen zaadbommetjes maken en met een speurtocht door de tuin op avontuur gaan. Verdeliet, Toermalijnlaan 40 in Cuijk .

www.wereldtuinverdeliet.nl/ 10:00 - 14:00

’Uitreiking Groen Lintje’ Locatie: Oosterhoeve kinder- en zorgboerderij, 's-Hertogenbosch
Op de Dag van de Stadslandbouw reikt GroenLinks Den Bosch weer een Groen Lintje uit. Aan een persoon of organisatie die zich het afgelopen jaar positief inzette voor groen of het milieu in onze stad. We ontvangen de winnaar op De Oosterhoeve aan de Oosterplas. Iedereen is van harte welkom.
Uitreiking Groen Lintje 15:00 - 17:00

Overijssel (2)

’Opening Buurttuin Hogeland (Enschede)’ Locatie: Buurttuin Hogeland Enschede, Overijssel
Woningcorporatie Domijn in Enschede had een terrein vrij waar bewoners wel raad mee wisten. Na overleg met de woningcorporatie kregen wij toestemming om het terrein te gebruiken voor onze moestuinen idee. Inmiddels hebben 30 mensen zich gemeld voor een stukje grond.
www.facebook.com/buurttuinhogeland 10:00 - 16:00

’Graskaas proeven’ Locatie: Heileuver, Dalmsholte
Graskaaspresentatie. Op mei was er de eerste graskaas komende 6 weken staat hij extra onder de aandacht en mag men extra proeven verder kan men rondkijken op de boerderij en het erf.
info@heileuver.nl 09:00 - 17:00

Utrecht (1)

’KONINGSHOF’ Locatie: KONINGSHOF UTRECHT, Utrecht
Ervaar hoe het is om een stadslandbouwer te zijn! We geven de mogelijkheid om te komen proeven wat er allemaal bij komt kijken om groente en fruit te kunnen kweken. Steek je handen uit de mouwen en GROW YOUR OWN!
www.koningshofutrecht.nl/ 10:00 - 17:00

Zeeland (1)

’Stadslandbouwdag Cityseeds ’ Locatie: Stichting Gemeenschapstuin CitySeeds, Middelburg
CitySeeds is een stichting die groenten en fruit teelt voor de sociale minima. Wij hebben 1,5 ha grond van de gemeente Middelburg gekregen. Op 6 juni a.s. houden we een OPEN DAG, zodat bezoekers kunnen zien wat wij doen. Wij nodigen agrarische ondernemers ook uit om op onze tuin deze dag hun producten te presenteren.
www.cityseeds-middelburg.nl/ 10:00 - 16:00

Zuid-Holland (11)

’Open dag buurttuin ’ Locatie: Het Burenerf Krimpen, Krimpen aan den IJssel
Het Burenerf Krimpen is een tuin voor en door bewoners van Krimpen. We hebben o.a. schooltuintjes, een grote moestuin en een ontmoetingstuin. Verder experimenteren we met kringlooptuinieren o.b.v. permacultuur en werken we samen met cliënten van stichting Pameijer. Alles op geheel vrijwillige basis
www.facebook.com/#!/burenerf.krimpen 11:00 - 15:00

’Open dag ’ Locatie: Wijktuin Zoetermeer in de wijk Noordhove, Zoetermeer
Onze wijktuin ligt midden in de groene wijk Noordhove in Zoetermeer,wij zijn bezig om van deze tuin een permacultuurtuin te maken met tuintjes voor kinderen en volwassenen en educatie in permacultuur.Verkoop van groente en workshops, upcyclen.
Facebook-pagina wijktuin Noordhove 10:00 - 17:00

’Hof van Seghwaert Open Dag’ Locatie: Hof van Seghwaert, Zoetermeer
Een oude perenboomgaard ontwikkelen wij met wijkbewoners/ vrijwilligers tot een echte Hof van Seghwaert: een sociaal, groen trefpunt in de wijk met bijenstal, wijkmoestuin, stiltetuin en natuurbelevingstuin. In mei leggen wij een kleine wijngaard aan.
http://facebook.com/hofvanseghwaert 10:00 - 16:00

’BuurtComposteren’ Locatie: Samentuin de Mariahof, Den Haag
In samentuin de Mariahof loopt een pilot met Buurtcomposteren door de CompostBakkers i.s.m. Fonds 1818. Wijkbewoners brengen hun gft naar de 'compostbakkerij' waar compost gemaakt wordt voor de tuin. Een mooie kringloop in de wijk dus! Op 6 juni geven de CompostBakkers workshops composteren waarvoor een vrijwillige bijdrage gevraagd wordt.
www.facebook.com/deCompostBakkers 13:00 - 16:30

’Kijken, proeven, leren en genieten’ Locatie: Delftse PROEFtuin, Delft
De Delftse PROEFtuin is een tijdelijke tuin van 0,5 ha waar een grote groep betrokkenen groente en fruit voor consumptie op een natuurlijke wijze verbouwen. Kom kijken, proeven, leren en genieten op deze stadsakker, boomkwekerij, ontmoetingsplek en educatiecentrum in één.
www.delftseproeftuin.nl/ 10:00 - 14:00

’Activiteiten bij Mens en Tuin Den Haag’ Locatie: Mens en Tuin, Hillenraadweg 35, Den Haag
Stadslandbouwbedrijf en zorgtuin Mens en Tuin in Den Haag organiseert drie leuke activiteiten: Workshop Mini-moestuinieren - Leer je eigen minimoestuin met lekkere en gezonde groentes te maken. Workshop Zaadbommen - Maak een explosie van mooie bloemen en kruiden. Biodynamische rondleiding in onze tuin - leer alles over biodynamisch tuinieren.
www.mensentuin.nl/ 11:00 - 15:00

’Introductie Permacultuur en rondleiding Eetbaar Park’ Locatie: Eetbaar Park, Den Haag
Uitleg over Permacultuur als een van de meeste natuurlijke en duurzame methodes om kleinschalig ons voedsel te verbouwen op alle mogelijke plekken in en om de stad met respect voor natuur en oog voor kringlopen. Daarna rondleiding door Eetbaar Park met een focus op de overgang naar meer vaste (meerjarige) eetbare planten en een vruchtbare bodem.
www.permacultuur.nu/ 12:00 - 15:00

’Open Deur De Stadsboer& De Gave Bijentuin’ Locatie: Natuurlijk Haags (voormaling GAVI-Kavel), Den Haag
Natuurlijk Haags is afgelopen 28 mei officieel geopend, maar De Stadsboer en De Gave Bijentuin waren al even bezig met de opbouw. Op 6 juni krijgt u toegang tot de tuinen en krijgt u een rondleiding van De stadsboer op zijn stuk grond en kunt u Aad en Stephanie Dekker vragen stellen over hun project.
www.cooperatiefeigenwijzer.nl/?p=631 14:00 - 16:00

’Open Deur De Stadsboer achter De Ketel’ Locatie: De Ketel (gebouw Coöperatief Eigenwijzer), Den Haag
De Stadsboer laat de stadstuin achter De Ketel zien en legt graag uit welke groenten hij nu aan het verbouwen is en wat hij nog meer van plan is, daarnaast is het mogelijk om groenten en kruiden te kopen (vers van het land).
www.cooperatiefeigenwijzer.nl/?p=631 10:00 - 13:00

’Voedselfietstocht langs Haagse stadslandbouwinitiatieven’ Locatie: Boterwaag, kruising Prinsengracht/Grote Markt, Den Haag
Het lijkt zo vanzelfsprekend dat we altijd voedsel kunnen kopen. Ondertussen is de voedselketen zo grootschalig dat we niet meer weten waar ons eten vandaan komt.
Wij doen een fietstocht langs Haagse stadslandbouwinitiatieven, met Haagse lunch om bewustzijn rond voedsel te creëren. (30 deelnemers) opgeven: voedselinhethartvandestad@gmail.com

www.facebook.com/#!/burenerf.krimpen 10:00 - 13:30

’Open boomgaard en bloemenpluktuin’ Locatie: Wijktuin Broekweg, Zoetermeer
Kom mee genieten van de uitleg die fruitteler Arie geeft over de verzorging van appels en peren bomen in de wijktuin of bij u thuis. Geef ons advies over de pluktuin. Hoe zou het nog mooier en beter kunnen. Kom kijken en denk en doe mee! Hartelijk welkom! Fiets ook even door naar de wijktuin in Noordhove en naar de perengaard in Seghwaert!
http://favpcebook.com/WijktuinBroekweg 10:00 - 16:00

 

U kunt uw activiteit hier aanmelden.

Ga naarInschrijven Dag van de StadsLandbouw - PUBLIEKSDAG 2015

naar boven to top